ФИМАКО ДОО е трговска компанија која се занимава со продажба на нови и употребувани градежни машини и опрема. Компанијата е основана во 1994 во Скопје, Македонија, станувајќи еден од водечките снабдувачи во земјата, на високо квалитетна градежна опрема и машини, пред се за изградба на патишта.
Со повеќе од 25 годишно присуство и искуство на пазарот, денес ФИМАКО е официјален и ексклузивен дистрибутер на некои од водечките светски производители на градежна опрема, како: BOMAG, MARINI, SECMAIR, KAESER, CEDIMA, BEMA, MASSENZA, STRASSMAYR, BAGELA, SHERPA и многу други Европски брендови.
ФИМАКО исто така обезбедува секаков вид на Сервис, дијагностика и одржување на машини, обука за ракувачи и продажба и достава на Оригинални (ОЕМ) Резервни Делови.

Градежни Машини & Опрема

Наши Партнери

1994

Основана

Основана Септември 1994 во Скопје, Македонија.

+1000

Продадени машини

Повеќе од +1000 продадени Градежни машини и опрема.

70

Клиенти

Повеќе од 70 клиенти од Градежната индустрија.