НЕ РАБОТЕТЕ НАПОРНО, РАБОТЕТЕ ПАМЕТНО.

SHERPA Mini Loader од Холандија, е компанија со чиста визија да ги подобри работните услови, со развој на иновативни машини и алатки. Широката гама на SHERPA Мини натоварувачите ја прави тешката и напорна работа, полесна, побрза и почиста. Компактниот модел SHERPA 100 со своите различни верзии е можна и сестрана машина за помош во градежништвото,  земјоделството и градинарството. Поради компактните димензии “Sherpa 100” е лесна за транспорт и со транспортно комбе или пикап.

Sherpa 100 Agri
Со ширина од само 76 cm, Sherpa 100 Agri може да се протне низ тесни коридори. Моделот Sherpa 100 Agri е идеална машина за работа во земјоделски фарми, штали и ниви, за чистење и пренос на храна, земја и др.
Sherpa 100 Small
Мини Натоварувач со ширина од 76 cm и моќен погонски мотор, Натоварување, копање и вадење земја, материјали со голема леснотија и помал ангажман на работници. Идеална машина за градежништво, рушење, градинарство и сл.
Sherpa 100 Petrol
Мини натоварувач со моќен и доверлив Honda бензински мотор од 21 HP, кој осигурува Sherpa 100 да ја завршува работата и при најтешки услови. Поставување бекатон, влечење дрвени трупци или носење различен материјал.
Sherpa 100 Diesel
Мини Натоварувач со користење на хидраулична технологија за погонот од 4х4 и функциите на машината, како дигање и ротирање. Sherpa 100 Дизел е најмоќниот мини натоварувач за изградбата на патишта, градежништво и градинарство.
Sherpa 100 Eco
Моделот Sherpa 100 Eco е револуционерен мини натоварувач во светот на градежништвото и рушењето. Сестраноста на Sherpa 100 моделот и моќниот и издржлив електричен мотор, креираа Sherpa со неспоредливи предности.
Sherpa 100 2-speed
Мини натоварувач со 2 брзини. Прва брзина за повеќе сила при работа и Втора брзина за возење поголеми дистанци со поголема брзина. Со иновативниот дизајн на 2 хидраулични пумпи, работата со оваа машина е вистинско задоволство.