За нас и Историја

 

ФИМАКО ДОО Скопје е компанија која се занимава со трговија на нови и употребувани градежни машини и опрема. Основана во 1994 во Скопје, со претходно искуство во продажната индустрија на машини,  компанијата брзо станува еден од водечките снабдувачи на опрема за изградба на патишта од врвни светски и европски производители.
Со долгогодишното искуство и соработка, ФИМАКО на своите клиенти им нуди високо квалитетни машини, опрема, технологија и решенија пред се во изградбата на патишта.

Со повеќе од 25 годишно присуство на пазарот, денес ФИМАКО е официјален овластен застапник и сервис на територијата на Македонија, на некои од водечките светски производители на градежни машини, како: BOMAG, MARINI, SECMAIR, KAESER, CEDIMA, BEMA, MASSENZA, STRASSMAYR, BAGELA, GREEN POWER SYSTEMS и многу други. 
ФИМАКО како овластен Сервис располага со секаков тип Оригинални резервни делови, масла и мазива, уреди за компјутерска дијагностика, одржување на машини во/вон Гаранција, Поправки на терен и работилница, како и обуки, пуштање во работа и други сервисни активности.

Основана Септември 1994 во Скопје, Македонија
0
Повеќе од 70 клиенти во индустријата
0
Повеќе од 1000 продадени машини и опрема
0

Наши Партнери

Локација

Бул. Јане Сандански 7/16 
1000 Скопје, Македонија

Работно време

08:00  – 16.00 
Понеделник – Петок

Контакт

Телефон: + 389 2 2462 048
Email: contact@fimaco.com.mk